Een broodje met allemaal mini gebakken eitjes, super leuk! Gemaakt met maar 2 eieren, geloof je dat?! En het is echt mega simpel om te maken 🤩
Hoe je het maakt:
Leg het aantal eieren (gewoon zo direct uit het doosje) dat je hiervoor wilt gebruiken in de vriezer. De ene zegt dat 24 uur voldoende is, de ander adviseert 48 uur. Dus ik heb beide getest. Ik moet eerlijk zeggen, ik merkte geen verschil tussen die tijden, behalve dat het ei ietsjes minder uit lijkt te lopen bij 48 uur invriezen. Door het invriezen breekt de schil van het ei op een plekje, dit is niet erg, want doordat het bevroren is loopt het ei er niet vloeibaar uit. 😉
Na 24-48 uur in de diepvries:
Zet alvast een koekenpan op het fornuis en doe hier een beetje olie of boter naar keuze in. Leg ook alvast een snijplankje, een scherp mesje (ik gebruikte een aardappelschilmesje) en iets om de eierschalen op te leggen klaar.
Haal het bevroren ei uit de vriezer en houd dit kort onder de koude stromende kraan, hierdoor ontdooit het buitenste laagje eiwit ietsjes en kun je het ei pellen. Indien nodig, als de schil niet loslaat, kun je het ei nogmaals kort onder de koude kraan houden. Pel het ei helemaal en snijd het vervolgens in plakjes.
Leg de plakjes bevroren ei in de koekenpan en bak de eitjes sunny side up of aan beide kanten, net wat jij lekker vindt (met peper/zout/kruiden/specerijen naar keuze) 😉
Ik serveerde deze eitjes op een lekker eigengemaakt keto brood wat ik in sneetjes even kort heb geroosterd in de oven, met een plakje kaas tussen de eitjes en het brood.
Ik kwam dit idee tegen op de Facebookpagina van Francijna cooking mama, zij had dit weer gezien op het account van mmmEggies. Zo leuk als je elkaar zo op ideeën kunt brengen!