Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Omelet met witlof, ham en brie
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Dit is weer zo’n heerlijke creatie die is ontstaan door restjes. De ingrediënten vullen elkaar perfect aan in dit gerecht.
De ingrediënten
-
- 2 stronken witlof (harde kern verwijderd en in reepjes gesneden)
- 3 plakjes ham (in stukjes gescheurd)
- 50-70 gram brie (in plakjes gesneden)
- een klein scheutje vloeibare, ongezoete slagroom
- 3 eieren
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- olie naar keuze (om in te bakken)
De bereiding
Kluts de eieren los met de slagroom, peper en zout.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan (waar een deksel op kan) en bak de witlof in een paar minuten, al omscheppend, glazig, haal uit de pan, zet de pan op het kleinste pitje op laag vuur.
Giet de geklutste eieren in de pan, verdeel hier direct de witlof, ham en brie overheen zodat dit een beetje weg zakt in het ei.
Plaats een deksel op de pan, laat het geheel heel langzaam garen, de smaken van de brie/witlof/ham trekken zo heerlijk in het ei. En smullen maar! ☺