Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Romige champignons met ham en gebakken ei
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Dit recept is heerlijk als ontbijt of lunch, maar je kunt er zeker ook een goed vullende avondmaaltijd van maken voor een haastige dag.
De ingrediënten
- 250 gram champignons (in partjes gesneden)
- 3 plakjes ham (in reepjes gesneden)
- een goede schep roomkaas, ik heb het niet afgewogen maar ik gok ongeveer 50 gram
- 3 eitjes
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- olie of boter naar keuze (om in te bakken)
De bereiding
Bak de champignons glazig, voeg de ham en de roomkaas toe en schep om tot de roomkaas gesmolten is.
3 gebakken eitjes erbij en klaar!
Simpel, snel, heerlijk!