Keto zuurkool stamppot met een twist

  • Keto diner
  • 643 calorieën | 24 gram eiwit | 57 gram vet | 7 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Heerlijke zuurkool stamppot met een verrassende twist

Ik hou zelf eigenlijk helemaal niet zo van zuurkool… Maar aangezien het een mega gezonde groente is, die ook nog eens onwijs laag is in koolhydraten (perfect dus voor keto), was ik vastberaden om er een gerecht mee te creëren waarbij ik het wel met plezier zal eten. Ik kan je met een grote vreugdesprong vertellen, missie geslaagd! Ik weet zeker dat dit gerecht in de herfst- en wintermaanden absoluut regelmatig bij mij op tafel zal staan. Dus lees je dit en ben jij ook niet dol op zuurkool? Probeer dit gerecht dan echt een keer!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 4 porties

Voor de stamppot:

  • 500 gram bloemkoolroosjes
  • 400 gram pompoenblokjes
  • 500 gram zuurkool
  • 25 milliliter vloeibare ongezoete slagroom
  • peper, zout en nootmuskaat (hoeveelheid naar smaak, maar wees niet zuinig met het zout)
  • 25 gram roomboter

Voor de jus:

  • Het bakvet van de spekreepjes
  • 200 ml water
  • 1 el (ketoproof) sojasaus

Voor erbij:

  • 1 rookworst
  • 300 gram spekreepjes
  • 1 el (ketoproof) sojasaus
  • 25 gram roomboter

 

De bereiding

Doe de bloemkoolroosjes en pompoenblokjes in een pan en kook deze beetgaar (in ca. 15-20 minuten), kook ondertussen in een andere pan de zuurkool volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Terwijl de groenten aan het koken zijn kun je vast de spekreepjes in een koekenpan of hapjespan uitbakken en bereid je de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep de spekjes met een schuimspaan uit de pan als ze goudbruin zijn en zet de pan even aan de kant, hier ga je straks de jus in maken.

Wanneer de bloemkool en pompoen gaar zijn giet je dit goed af. Doe de groenten terug in de pan, laat ondertussen de zuurkool vast uitlekken in een zeef/vergiet. Pureer de bloemkool en pompoen samen met de slagroom, roomboter, peper, zout en nootmuskaat tot een romige puree. Voeg de zuurkool toe en meng dit goed.

Tijd om de jus te maken! Voeg de roomboter toe aan de pan waar je de spekjes in hebt gebakken en laat dit smelten en een beetje bruin kleuren. Voeg de overige ingrediënten toe en meng dit goed. Laat de jus even iets inkoken, zodat het ietsjes dikker wordt en de smaken goed kunnen mengen, roer zo nu en dan even door.

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de spekjes, rookworst en jus.

Noot:
Zoals je bij de voedingswaarden kunt zien is dit een behoorlijke caloriebom, de grootste veroorzaker hiervoor is de rookworst. Deze kun je uiteraard verminderen, weglaten, of vervangen door ander vlees naar keuze, als je een wat lichtere maaltijd wenst.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form