Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 2 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Kipfilet met walnoten-mosterdkorst
Kipfilet met een heerlijke crunchy korst gemaakt van walnoten, met een vleugje mosterd. Een heerlijke smakencombinatie wat echt verrassend lekker is! Veel mensen zeggen dat zij bij een ketogeen levensstijl die “bite’ missen, met dit gerecht is dat verleden tijd!
Walnoten zijn echt mega gezond
Dat noten gezond zijn, dat weten de meeste mensen wel, maar dit is niet alleen wegens de gezonde vetten. Walnoten zitten boordevol met stoffen die goed zijn voor je lichaam. Los van de omega 3 vetten bevatten deze noten namelijk ook vezels, magnesium, vitamine E, polyfenolen, eiwitten, kalium, plantensterolen, vitamine B6, arginine, melatonine, koper en zink.
Gewoon zo zijn deze noten al erg lekker, maar in de combinatie van dit recept zijn ze echt de ster van de maaltijd, het neusje van de zalm zullen we maar zeggen. 😉
De ingrediënten
Voor 2 porties
- 2 kipfilets
- 1 teen knoflook (geperst)
- 2 el mosterd naar keuze
- een flinke hand walnoten (fijngestampt)
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- roomboter/olijfolie/kokosolie (om in te bakken)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden en zet een ovenschaal klaar.
Leg de kipfilets tussen twee velletjes huishoudfolie (of in een boterhamzakje) en sla de kipfilets plat. Dit kan met een vleeshamer, maar een koekenpan werkt ook prima.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout en verhit een koekenpan met de olie/boter naar keuze. Bak de kipfilets in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de kipfilets uit de koekenpan en leg deze in
een ovenschaal.
Verdeel de geperste knoflook over de kip heen, smeer hier de mosterd overheen en bestrooi met de gehakte walnoten.
Plaats de schaal voor 6 minuten in het midden van de oven en serveer.
Tip: dit gerecht is erg lekker met een frisse salade!