Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 4 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Malse keto kip-nuggets
Heerlijke kip stukjes uit de oven, alleen voor jezelf al een feestje, maar helemaal leuk om samen met eventuele kinderen/kleinkinderen te maken. Gegarandeerd dat ook zij hiervan zullen gaan smullen!
In tegenstelling tot de meeste krokante kip, hoef je bij deze Volledig keto malse chicken tenders niet moeilijk te doen met een frituurpan, of eindigen met een gasfornuis wat onder de spetters zit… Zeker met de toegevoegde paneertip is het maken hiervan echt een fluitje van een cent!
De ingrediënten
Voor 4 porties
- 400 gram kipfilet
(in stukken gesneden en iets platgeslagen tussen huishoudfolie) - 1 ei (maat L)
- 1 el vloeibare, ongezoete slagroom
- 60 gram amandelmeel
- 20 gram fijn geraspte Parmezaanse kaas
- ½ tl zout
- ¼ tl peper
- ½ tl paprikapoeder
- ¼ tl uienpoeder
- olijfolie (in spray vorm)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (of een bakmat).
Meng in een kom of diep bord de amandelmeel met de kaas en de kruiden goed door elkaar.
Klop het ei los met de slagroom.
Haal de kip eerst door het eimengsel, vervolgens door het paneermengsel. Leg de kip op de bakplaat en spray een beetje olijfolie over de kip stukjes heen.
Plaats de bakplaat in het midden van de oven voor 15-20 minuten, keer de stukjes kip halverwege een keer om. Wanneer de kipstukjes goudbruin en gaar zijn, dan zijn ze klaar.
Paneertip:
Bovenstaand is de traditionele manier om te paneren. Maar ondertussen heb ik een veel gemakkelijkere manier ontdekt, waarbij je echt in een mum van tijd klaar bent!
Doe alles voor de paneer laag in een groot afsluitbaar bakje (waar je een deksel voor hebt) en meng dit goed door elkaar. Haal de kip door het eimengsel, giet het overtollige eimengsel uit het bakje (dit kun je eventueel doen met behulp van een zeef of vergiet) en doe de kip in het bakje met het paneermengsel.
Doe de deksel erop en schudden maar!
Schud alles zo goed mogelijk door het bakje heen. En voilà! Klaar is het paneren!
Serveertip:
Serveer de stukjes als borrelhapje, of bijgerecht, naast groenten naar keuze. Ook koud (bijvoorbeeld door een salade) zijn de kip stukjes erg lekker.
Ketotip:
Aangezien dit gerecht in eiwitten hoger is dan in vetten, is het aan te raden om er een vet sausje (zoals mayonaise) bij te serveren, of om hier rekening mee te houden bij wat je de rest van de dag eet.