Bovenstaande voedingswaarde is per broodje, berekend op 5 broodjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Kaas-uienbroodjes
Schuldvrij genieten van deze heerlijke volledig keto kaas-uienbroodjes, zonder dat je het gevoel hoeft te hebben dat je een slecht alternatief te pakken hebt! Klinkt niet verkeerd toch?!
Kaas, ui en knoflook, een zalige combinatie! Deze volledig keto kaas-uienbroodjes hebben een zalige smaak, gecombineerd met een perfecte smeuïge structuur. Een ware smaaksensatie!
De ingrediënten
- 65 gram amandelmeel
- 1 bol mozzarella
(in hele kleine stukjes gescheurd/gesneden) - 2 tl bakpoeder
- 4 eieren (maat M)
- 40 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- geraspte kaas naar keuze om te bestrooien
(of als extra vulling) - uienpoeder
(hoeveelheid naar smaak, ik doe meestal ca. 1 tl) - knoflookpoeder
(hoeveelheid naar smaak, ik doe meestal ca. 1 tl) - 1 kleine rode ui (fijngesneden)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet de broodvormpjes (of muffinvormpjes) die jij wilt gebruiken vast klaar.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar, tot je een mooi samenhangend beslag hebt.
Vul de vormpjes met het beslag, vul ze niet helemaal tot de rand, want de broodjes zetten uit in de oven. Strooi, indien gewenst, wat geraspte kaas over de bovenkant van de broodjes en plaats in het midden van de oven voor ongeveer 20 minuten (afhankelijk van de vormpjes die je gebruikt kan dit iets korter of iets langer nodig zijn).
Bewaar de broodjes afgedekt in de koelkast, of in porties verdeelt in de vriezer. Gewoon zo, zonder beleg, zijn ze al heerlijk, maar ze zijn ook erg lekker met een plakje salami, of een plakje ham.