Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Carpaccio omelet-wrap, heerlijk en snel!
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Deze carpaccio omelet-wrap is echt zo ontzettend lekker! En ook nog eens heel simpel en snel in de bereiding, wat wil een mens nog meer?!
De ingrediënten
Voor de omelet-wrap
- 3 eieren
- kruiden naar smaak (zoals uienpoeder, knoflookpoeder, Italiaanse kruiden, etc…)
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- een klein scheutje water
Voor de vulling
- 100 gram rosbief
- een handje ijsbergsla
- 3 cherrytomaatjes (in stukjes gesneden)
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 20 gram geraspte Parmezaanse kaas
Voor de saus
- 1 avocado
- een flinke dot mayonaise (bekijk hier het recept voor heerlijke eigengemaakte en gezonde mayonaise)
- een klein kneepje citroensap
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- een snuf uienpoeder
- een snuf knoflookpoeder
De bereiding
Klop de eieren los met de kruiden en een klein scheutje water. Bak de omelet, in een zo groot mogelijke koekenpan, in een beetje olie/boter naar keuze op laag vuur aan beide kanten goudbruin en gaar. Leg de wrap op een bord en laat deze afkoelen.
Prak met een vork alle ingrediënten voor de saus goed door elkaar. Proef of je de smaken goed vindt of dat je nog een beetje van een bepaald ingrediënt wilt toevoegen.
Beleg de afgekoelde omelet als een wrap met alle ingrediënten voor de vulling en verdeel de saus er overheen. Rol de wrap op en smullen maar! 😋