Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Goddelijke spinazie, ei, ham, kaas stapels
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Dit recept is echt zo ongelooflijk lekker! Het is erg simpel in de bereiding en ideaal om mee te nemen als je de deur uit gaat!
De ingrediënten
- 3 eieren
- 2 handen verse spinazie
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- 4 plakjes ham naar keuze
- 3 plakjes kaas naar keuze
- olie of boter naar keuze (om in te bakken)
De bereiding
Doe de eieren, de spinazie, peper en zout in de blender en maal tot een egale substantie.
Verhit vetstof naar keuze (ik gebruikte kokosolie) in een grote koekenpan, leg hier 4 plakjes ham in en giet daar het ei-spinazie mengsel overheen.
Laat het ei op laag vuur garen.
Beleg het ei met in stukjes gescheurde plakjes kaas en klap de omelet dubbel, leg op de helft van de dubbel geklapte omelet nog wat stukjes kaas en klap wederom dubbel. Laat nog een paar minuutjes doorgaren met een deksel op de pan.
Laat de omelet volledig afkoelen en zet voor een paar uur in de koelkast. Snijd het geheel in plakjes en smullen maar!