Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Romig gevulde omelet-wrap
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Deze gevulde omelet-wrap is echt zo ontzettend lekker! En ook nog eens heel simpel en snel in de bereiding, wat wil een mens nog meer?!
De ingrediënten
-
-
- 2 tot 3 eieren
- 100 tot 150 gram kastanjechampignons (in partjes, of fijngesneden)
- een paar plakjes ham naar keuze
- 50 tot 75 gram roomkaas
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- boter of olie naar keuze (om in te bakken)
- Optioneel:
– 1 teentje knoflook (geperst)
– een sjalotje (fijngesnipperd)
– bieslook/peterselie (om te garneren)
De bereiding
Kluts de eieren los met peper en zout en bak hier (in een grote koekenpan) een omelet van.
Snijd ondertussen de champignons en de ham in stukjes. Indien je verse knoflook en sjalot gebruikt, snijd je deze ook alvast, snijd ook de ham in stukjes.Haal de omelet uit de pan en leg apart op een bord. In diezelfde pan fruit je de sjalot en knoflook (indien gebruikt), voeg de champignons toe en bak deze al omscheppend, tot de door jou gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout en voeg de ham en de roomkaas toe. Verwarm, al omscheppend, tot de roomkaas goed gesmolten is en je een mooie saus hebt.
Verdeel het mengsel over de omelet, rol deze op en smullen maar!
-