Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 4 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Biefstuk met brie salade
Veel mensen denken bij een salade al snel aan sla met gekookt ei, tomaat, komkommer en misschien wat vlees. Maar een salade kan echt zo veel meer zijn! Deze verrukkelijke biefstuk met brie salade gaat jouw beeld over een maaltijdsalade voorgoed veranderen denk ik.
Dit is echt één van mijn meest favoriete salades, die in de zomermaanden dan ook zeer regelmatig op mijn menu staat!
De ingrediënten
Voor 2 personen als maaltijdsalade, of 4 personen als bijgerecht
- 1 zakje sla melange
- 100 gram brie (in dunne plakken gesneden)
- een klein handje pijnboompitjes (geroosterd)
- 100 gram spekreepjes of plakjes uitgebakken ontbijtspek (uitgebakken)
- 1 el zongedroogde tomaatjes (in stukjes/reepjes gesneden)
- tuinkruidendressing
Klik hier voor het recept - 1 stuk ossenhaas/biefstuk (in blokjes gesneden)
- ½ rode ui (gesnipperd)
- ca. 5 champignons (in partjes gesneden)
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
De bereiding
Bak de biefstukblokjes, tot de door jou gewenste gaarheid, voeg op het laatst de champignons toe en bak deze kort mee. Breng op smaak met peper en zout.
Maak ondertussen de dressing aan, meng de dressing samen met de rode ui/tomaat/ pijnboompitjes door de salade heen. Verdeel hier overheen de biefstuk, champignons en de brie.
Serveertip:
De salade is zowel gekoeld, als op kamertemperatuur (wanneer de biefstuk en champignons nog lauwwarm zijn) erg lekker!