Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 3 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Ketostyle Broccoli ovenschotel met roomkaas
Geniet van deze heerlijke romige ovenschotel met broccoli en roomkaas, een hartverwarmende maaltijd!
Ik ben echt dol op ovenschotels! Ze zijn simpel om te bereiden, de geuren verspreiden zich langzaam door je huis en je maakt er makkelijk een grotere hoeveelheid van. Wat ook een extra pluspunt is, is dat je terwijl het gerecht in de oven staat, de keuken al kunt opruimen. Hierdoor ben je al klaar met het vervelende werk wat bij koken komt kijken, zodat je straks alleen nog maar hoeft te genieten!
Mega gezonde groente!
Broccoli is een ontzettend goede groente die niet voor niets vaak een superfood wordt genoemd.
Het is onder andere rijk aan:
-
- Vitamine C
- Mangaan
- Vitamine A
- Foliumzuur
- Vitamine K
- Calcium
- Vitamine B6 en B2
- Magnesium
- IJzer
- Zink
- Sulforafaan (antioxidant)
Deze superfood staat erom bekend dat het eten hiervan ontstekingen en beschadiging van de cellen tegengaat, ook beschermt broccoli onze maag tegen de bacterie Helicobacter Pylori (H. Pylori), een bacterie die veel voorkomende aandoeningen kan veroorzaken, zoals maagzweren. Daarnaast bevat deze groente veel vezels, wat bijdraagt aan een goede darmflora.
Kortom, zeker een groente die je regelmatig op je menu zou moeten willen zetten, wat met dit heerlijke recept echt geen straf is!
De ingrediënten
Voor 3-4 porties
-
- 2 stronken broccoli (in roosjes)
- 100 gram Goudse kaas naar keuze (geraspt)
- 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
- 200 gram roomkaas
- 1 tl knoflookpoeder
- peper en zout (naar smaak)
- 60 gram crème fraîche of Griekse yoghurt
De bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een ovenschaal klaar.
Kook de broccoliroosjes kort voor, ondertussen meng je alle overige ingrediënten goed door elkaar. Giet de roosjes af en meng, terwijl deze nog warm zijn, de saus er goed doorheen.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Plaats de schaal in het midden van de oven voor 15-20 minuten, als de bovenkant nog niet mooi goudbruin is, dan kun je de oven temperatuur nog een paar minuten op maximaal zetten, of de grillstand even aan zetten.
Tip: Het is ook erg lekker met hamblokjes of uitgebakken spekjes er doorheen.