Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Carpacciosalade
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit heerlijke gerecht.
Deze carpaccio salade is heerlijk, snel en goed vullend! Je kunt de salade eten als lunch, avondeten, of een kleiner portie als tussendoortje.
De ingrediënten
-
- carpaccio
- 1 kleine avocado gepureerd met een beetje mayonaise
Klik hier voor een recept om zelf mayonaise te maken - een paar mini trostomaatjes (in partjes gesneden)
- een paar olijven (fijngesneden)
- 3 radijsjes (in dunne plakjes gesneden)
- 100 gram ijsbergsla
- 20 gram Parmezaanse kaas
- een klein handje walnoten (verbrokkeld)
- gekookt eitje
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
De bereiding
Terwijl het ei kookt kun je alle ingrediënten snijden, de mayonaise maken en prakken met de avocado. Met een kleine 15 minuten kun je dit gerecht al op tafel hebben staan. ☺