Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Cheeseburger chaffle, verrukkelijk lekker!
Naast alle recepten uit mijn kookboeken, heb ik voor jullie ook een heerlijke selectie gemaakt van recepten die niet kookboekwaardig zijn, maar wel erg lekker en simpel zijn! Waaronder dit verrukkelijke gerecht.
Waarom heet het een chaffle?
Een chaffle is een bepaalde soort wafel waarvan de benaming in Amerika tot stand is gekomen.
Het is namelijk een wafel, die voor een deel bestaat uit kaas. Dus cheese en waffle (Amerikaanse benaming van een wafel), maakt samen chaffle.
Wil jij schuldvrij en moeiteloos genieten van een broodje cheeseburger, maar dan zonder dat je eerst ketoproof broodjes hoeft te maken? Dan is deze chaffle een echte uitkomst!
De ingrediënten
Voor de chaffle
-
- 3 eieren
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- een snufje:
– uienpoeder
– knoflookpoeder
Voor de vulling
-
- 1 flinke hamburger
- een paar cherrytomaatjes (in stukjes gesneden)
- 1 el fijngesneden Kesbeke augurk
- een klein handje ijsbergsla
- 1 à 2 el mayonaise
- een klein kneepje suikervrije ketchup
- een klein beetje mosterd
De bereiding
Verhit een wafelijzer terwijl je alle ingrediënten voor de chaffles goed door elkaar mengt. Indien je een wafelijzer hebt die 2 wafels tegelijk bakt dan kan je de chaffles in één keer bakken, heb je een enkele, dan verdeel je het beslag in 2 porties.
Noot: De meeste wafelijzers hoeven niet ingevet te worden, maar bakt jouw ijzer snel aan, dan kun je deze beter even licht invetten van tevoren.
Bak de chaffles tot deze goudbruin en gaar zijn.
Haal de chaffles uit het ijzer en verdeel het vlees van de hamburger over het vakje voor 1 wafel. Bak de hamburger gaar in het (gesloten) ijzer. Het ideale van het bakken van de hamburger in het wafelijzer is dat de hamburger dezelfde afmeting heeft als de chaffle, maar het scheelt ook nog eens vaat. Ideaal!
Terwijl de hamburger gaar bakt snijd je de ingrediënten voor de vulling en meng je de mayonaise/ketchup/mosterd door elkaar.
Beleg 1 van de chaffles met de hamburger, de rest van de vulling en de saus en leg de andere chaffle er bovenop. En smullen maar!