Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 4 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Romige champignonsoep
Hmmmmm! Wie houdt er nu niet van een heerlijke romige champignonsoep? Vooral in de herfst en winter doet deze soep het erg goed bij mensen. Soep is verwarmend, een gerecht wat om die reden ook vaak bij mensen op tafel staat, in de gure periodes van het jaar.
Deze soep is volledig keto, heerlijk romig en goed vullend. Maak er je eigen keto brood (zoals dit recept) of bijvoorbeeld zadencrackers bij en je hebt een perfecte maaltijd te pakken!
Champignons zijn er in heel veel soorten, smaken en maten, je kunt er zo ontzettend veel heerlijke gerechten mee maken! Je kunt ze rauw eten, stoven, bakken, koken, gratineren, grillen, stomen of sauteren. In dit recept maken we er een heerlijke soep van.
De ingrediënten
Voor 4 porties
- 450 gram kastanjechampignons (de helft in dunne plakjes, de andere helft in blokjes)
- olijfolie (om in te bakken)
- 3 teentjes knoflook (geperst)
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- 15 gram roomboter
- 35 gram amandelmeel
- 1 tl (ketoproof) sojasaus
- 500 ml groentebouillon
- 120 ml vloeibare ongezoete slagroom
- 500 ml water
- 1 tl tijm
- optioneel: hamblokjes/reepjes/snippers of verkruimeld uitgebakken ontbijtspek
De bereiding
Verhit de olijfolie in een soeppan, bak hierin de champignons/knoflook en peper en zout, tot de champignons bruin zijn en het vocht eruit is. De laatste paar minuten bak je de tijm mee.
Voeg nu de boter en het amandelmeel toe, bak een paar minuten al roerende mee, zodat het amandelmeel kan garen. Na een paar minuten voeg je het water en de bouillon toe, breng het geheel, al roerend, aan de kook, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Laat het geheel een paar minuutjes doorkoken, zet vervolgens het vuur uit.
Voeg de slagroom en de sojasaus toe en meng goed door de soep heen, voeg nu ook de ham toe, indien gewenst. Proef en voeg, indien gewenst, nog wat meer peper en zout toe.