Toelichting voedingswaarde:
Bij alle kookboekrecepten staat de voedingswaarde vermeld, dit is een inspiratie recept (dat betekent niet kookboekwaardig, maar wel erg lekker 😉). Bereken zelf (indien gewenst) de voedingswaarden aan de hand van de hoeveelheid van de producten die jij gebruikt. Weet je niet hoe dat moet? Je leest het hier.
Snelle kokos-kerrie curry
Een heerlijke en simpele snelle curry (in de maak). Sorry, ik heb geen exacte hoeveelheden, maar ik neem aan dat dit een heerlijke inspiratie kan bieden om goed mee uit de voeten te kunnen 😉
De ingrediënten
- ️blokjes kipfilet
- ️paprika (in blokjes gesneden)
- ️champignons (in partjes gesneden)
- sjalot (fijngesnipperd)
- verse knoflook (geperst)
- volvette ongezoete kokosmelk
- kerriepoeder
- indien gewenst peper en zout naar smaak
Je kunt uiteraard ook andere groenten toevoegen zoals courgette, bloemkoolroosjes, broccoliroosjes, (voorgekookte) sperziebonen, groene asperges, etc… Bepaal zelf de hoeveelheden aan de hand van het aantal porties dat je eruit wilt halen).
De bereiding
Verhit een flinke scheut olie naar keuze in een grote wok of hapjespan en bak de kipfilet aan. Voeg de groenten toe en bak deze tot ze glazig zijn.
Giet een flinke scheut kokosmelk en doe kerriepoeder (hoeveelheid naar smaak) erbij. Het geheel inkoken tot de gewenste dikte van de saus (ondertussen garen de groenten en kipfilet verder door in de saus).
Als de saus te dun blijft kun je die makkelijk indikken met 1 van de opties in dit artikel.
Serveer de curry met bijvoorbeeld gebakken bloemkoolrijst of broccolirijst😋