Bovenstaande voedingswaarde is per portie. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Bullet chocolade milkshake
Had jij van te voren ooit verwacht dat keto zo ongelooflijk lekker kon zijn? Ik niet in ieder geval! Maar tegenwoordig weet ik wel beter, het is echt zalig! Er zijn zo veel heerlijke mogelijkheden, zoals dus deze pure traktatie! En het meest geweldige is nog, los van de smaak uiteraard, dat het bomvol met gezonde vetten is en zelfs daardoor een perfecte maaltijd kan zijn.
Waar komt de term welbekende term bullet koffie vandaan?
In de Verenigde Staten is bulletproof koffie een razend populaire trend, die ook in Nederland steeds bekender en populairder begint te worden.
Het is koffie aangevuld met boter en MCT olie. Bedenker van de koffievariant is gezondheidsexpert en bio-hacker Dave Asprey. Deze maakte in Tibet kennis met thee dat aangevuld werd met yak-boter. Terug in de Verenigde Staten ontwikkelde hij de bulletproof koffie. In tegenstelling tot normale koffie wordt er geen suiker of melk aan toegevoegd maar boter en olie.
In de algemeen bekende vorm (koffie) is het heerlijk, maar een chocolade milkshake ervan is natuurlijk nog lekkerder! 😋 En op deze manier krijg je meteen wat extra gezonde voedingsstoffen binnen, wat ook nooit verkeerd is!
De ingrediënten
Voor 1 portie
- 1/2 eetrijpe avocado
- 80 gram volvette, ongezoete kokosmelk
- 7 gram (ongezoet) cacaopoeder
- 2 el erythritol poedersuiker
- 5 gram kokosolie (gesmolten)
- 1/2 tl vanille
- 8 ijsblokjes
- indien nodig: 1 à 2 el water
De bereiding
Doe alle ingrediënten, behalve de ijsblokjes en het water, in de blender en maal dit fijn, tot je een egale emulsie hebt. Voeg vervolgens de ijsblokjes toe en blender dit nog ongeveer een minuutje door, totdat je een mooie slush hebt.
Als het mengsel te dik is, kun je 1 à 2 el koud water toevoegen en het geheel nog even kort doormengen in de blender.
Serveer direct