Bovenstaande voedingswaarde is per crêpe, berekend op 6 crêpes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Nutty chocolade crêpes
Noten, chocolade en crêpes, what’s not to love!?!
Deze nutty chocolade crêpes zijn ontzettend simpel om te maken en zo heerlijk van smaak. Maak ze bijvoorbeeld als tussendoortje, maaltijd of uitdeeltraktatie, het kan allemaal! Alweer zo’n heerlijke verwennerij, waar juist dingen in zitten die zowaar goed voor je zijn!
Heerlijk optimaal schuldvrij genieten, wat een feest!
De ingrediënten
Voor 6 crêpes
Voor de crêpes
- 100 gram roomkaas
- 4 eieren (maat M/L)
- 1 ½ tl cacaopoeder
- een goede snuf kaneelpoeder
- 1 el erythritol poedersuiker
- een snufje zout
Voor de vulling
- 60 gram amandelpasta/boter
- 15 gram roomboter
- erythritol bruine suiker (hoeveelheid naar smaak)
- 1 el (ketoproof) maple syrup (zoals van Steviala)
De bereiding
Meng in een hoge kom of maatbeker alle ingrediënten voor de crêpes met een elektrische mixer goed door elkaar, zorg dat er geen klontjes meer in zitten. Zet het beslag even aan de kant, terwijl je de vulling maakt.
Pak een magnetronbestendig schaaltje en meng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de erythritol, door elkaar en plaats voor 1 minuut op vol vermogen in de magnetron, zodat het geheel wat zachter en vloeibaarder wordt, meng het geheel nogmaals goed door.
Let’s get baking!
Verhit een beetje roomboter of olie naar keuze in een koekenpan. Voeg een beetje beslag toe en bak de crêpe voor een paar minuten, op laag tot middelhoog vuur, draai de crêpe voorzichtig om en bak nog enkele minuten aan de andere zijde.
Haal de crêpe uit de pan en verdeel een beetje van de vulling over de crêpe, rol de
crêpe op. Herhaal dit, tot het beslag op is, je kunt er ongeveer 6 crêpes van maken (afhankelijk van de grootte van de pan).
Bestrooi de crêpes met de bruine erythritol, naar smaak, als je nog wat vulling over hebt, kun je dit ook mooi over de bovenkant van de crêpes verdelen.
Tip: de crêpes zijn zowel warm als koud erg lekker. Je kunt ze ook goed invriezen en weer opwarmen.