Bovenstaande voedingswaarde is per half eitje, berekend op 6 halve eieren. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Gevulde eitjes
Gevulde eitjes zijn echt ontzettend lekker en ook zo gemaakt! De meeste tijd gaat zitten in
het koken van de eieren, dus dat valt best mee hé 😉
Het zijn feestelijke hapjes om (bijvoorbeeld op een verjaardag) te serveren, maar ze zijn ook erg lekker om als tussendoortje voor jezelf te maken, om als lunch mee te nemen, of als bijgerecht bij een maaltijd. Of wat dacht je van gevulde eitjes als ontbijt in het weekend? Met de vulling en de garnering kun je uiteraard volop variëren en er je eigen favoriete twist aan geven. Hierbij deel ik met jou mijn favoriete variant.
De ingrediënten
Voor 6 halve eieren, voor de basis:
- 3 eieren (maat M/L, hardgekookt)
- 30 gram mayonaise
- 1 tl mosterd
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ knoflookpoeder
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
Ter garnering:
- paprikapoeder of gerookt paprikapoeder
- kerriepoeder
- kurkumapoeder
- bieslook (vers of gedroogd)
- peterselie (vers of gedroogd)
- gedroogde paprikastukjes
De bereiding
Snijd de hardgekookte eitjes in de lengte doormidden en haal, met behulp van een theelepel, voorzichtig het eigeel eruit. Leg de gehalveerde eitjes vast mooi op een bordje en zet dit even aan de kant.
Doe het eigeel en alle overige ingrediënten voor de basis in een smalle maatbeker en pureer dit met behulp van een staafmixer. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmondje naar keuze (kies bij voorkeur een wat breder spuitmondje, want anders gaat de puree er niet goed doorheen). Vul de eiwitten met de puree.
Decoreer de halve eitjes met de garnering naar keuze en serveer.
Je kunt de eitjes ook van tevoren al maken, bewaar ze dan afgedekt met huishoudfolie, of in een
afgesloten bakje, in de koelkast.