Bovenstaande voedingswaarde is per bonbon, berekend op 10 bonbons. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Gevulde rosbiefbonbons
Rosbief, je kunt er echt heerlijke gerechten mee maken! Maar je eerste gedachte zal vast geen “bonbons” zijn… Ik kan je vertellen, deze wil je echt een keer geprobeerd hebben! En ongetwijfeld dat deze daarna nog wel vaker op jouw menu verschijnen😉
Ze zijn heerlijk als bijgerecht of als snack, maar ook op een borrelplank zijn ze echt een perfecte toevoeging!
De ingrediënten
Voor ca. 10 bonbons
-
- 1 courgette
- 100 gram brie (in kleine plakjes gesneden)
- groene pesto
- 2 verpakkingen plakjes rosbief
- peper en zout (hoeveelheid naar smaak)
- olie of boter naar keuze (om in te bakken)
De bereiding
Snijd de courgette met een kaasschaaf over de lengte in dunne linten.
Verhit een grillpan met een beetje olie/boter naar keuze en grill de linten courgette aan beide kanten, tot deze een mooi kleurtje beginnen te krijgen. Leg de linten courgette op een bord en laat iets afkoelen.
Leg een plakje rosbief neer en leg in het midden een plakje brie. Doe op de brie een drupje pesto en vouw de rosbief dicht, zodat je een soort van bonbonnetje hebt.
Bestrooi met peper en zout en rol de bonbon in een plakje gegrilde courgette.
Serveertip: Serveer de gevulde rosbiefbonbons koud of op kamertemperatuur.