Bovenstaande voedingswaarde is per pepernoot, berekend op 35 pepernoten uit het recept. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Keto ouderwetse pepernoten
De ingrediënten
Voor ca. 35 pepernoten
- 100 gram amandelmeel
- 25 gram naturel eiwitpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 tl gemalen anijszaad
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 1/4 tl xanthaangom
- 15 gram Sukrin Gold
- 1 ei (maat M)
- 40 gram roomboter (op kamertemperatuur)
- 30 gram Steviala Magic Maple
- 20 gram Steviala Holy Hon!
De bereiding
Meng eerst in een kom alle droge ingrediënten goed door elkaar. Voeg nu de natte ingrediënten toe en meng dit goed, tot er een samenhangend deeg is gevormd. Tip: Je kunt dit met de hand doen door het geheel te kneden, maar het gaat ook heel gemakkelijk door met de bolle kant van een eetlepel het deeg tegen de zijkant van de kom te duwen.
Pak het deeg stevig in in huishoudfolie en plaats het deeg voor minimaal 3 uur in de koelkast, zodat alle smaken goed kunnen intrekken en het deeg minder plakkerig wordt.
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (of met een bakmat).
Vorm met de hand ca. 35 pepernoten van het deeg, leg de pepernoten iets uit elkaar op de bakplaat. Het hoeven geen mooie ronde egale vormpjes te worden 😉
Plaats de bakplaat voor 15-17 minuten in het midden van de oven. Haal de pepernoten uit de oven en laat deze volledig afkoelen op de bakplaat.
Tip: De pepernoten zijn het aller lekkerst wanneer je deze pas de volgende dag opeet. Laat de pepernoten gewoon onafgedekt op kamertemperatuur liggen, dan is de textuur en smaak echt op zijn aller best!