Kippenragout (vol au vent)

  • Keto diner
  • 256 calorieën | 14,6 gram eiwit | 21,2 gram vet | 1,8 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per portie. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Verrukkelijke keto ragout!

Ragout, ook wel bekend als vol au vent, is een heerlijk gerecht wat bij velen regelmatig op tafel staat. Helaas is dit gerecht alleen meestal een bom van koolhydraten, doordat er veel bloem en verdikkingsmiddel wordt gebruikt voor het behalen van de juiste structuur. Hoog tijd dus om hier een keto variant van te maken!

Dit recept is speciaal gecreëerd naar aanleiding van een poll die wij in onze Facebookgroep hebben gedaan. De vraag was welk gerecht mensen het meeste misten sinds zij ketogeen zijn gaan eten. Kippenragout kwam daar als meest gestemde optie uit. Hoe leuk is het dan om al die mensen (en jou hopelijk ook) blij te kunnen maken met dit zalige gerecht! Maar alleen de ragout, dat is natuurlijk een beetje half werk… dus we hebben ook een verrukkelijk hartig deeg gemaakt, zodat je mooie bakjes kunt maken om de ragout in te serveren, uiteraard volledig keto.
Het recept voor het hartige deeg vind je hier.

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor ca. 8 porties

  • 400 gram kipfilet (in grove stukken gesneden)
  • 500 ml kippenbouillon
  • 165 gram champignons (zo fijn mogelijk gesneden)
  • 1 sjalotje (fijn gesnipperd)
  • 1 tl mosterd
  • 2 tl gedroogde tijm
  • peper en zout (naar smaak)
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram amandelmeel
  • 150 ml vloeibare ongezoete slagroom
  • 3/4 tot 1 tl Xanthaangom (afhankelijk hoe dik je de ragout wilt hebben)

De bereiding

Breng de bouillon aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in 15-20 minuten gaar. Vis vervolgens de kipfilet uit de bouillon en laat de kipfilet op een bord iets afkoelen. De bouillon bewaar je, die heb je later nog nodig.

Trek te kipfilet met behulp van 2 vorken (of met de hand) zo fijn mogelijk uit elkaar. Zet de kipfilet aan de kant.

Verhit de roomboter in een grote hapjespan (of braadpan) en fruit hierin de sjalot en champignons. Zodra de sjalot glazig ziet en de champignons hun vocht loslaten voeg je de mosterd, tijm, peper en zout en amandelmeel toe. Schep dit voor ca. een minuut om, zodat de amandelmeel kan garen. Voeg vervolgens de bouillon en de vloeibare ongezoete slagroom toe, meng alles goed door elkaar. Laat het geheel ca. 5 minuten, al roerend, op staan zodat de smaken goed kunnen vermengen en de room iets kan inkoken.

Voeg nu sprenkelend de Xanthaangom toe, terwijl je goed stevig in de saus roert om klontjes te voorkomen. Voeg de uit elkaar getrokken kipfilet toe en warm dit, al omscheppend, nog een paar minuten mee.

Tip: Xanthaangom heeft even de tijd nodig om in te dikken, wacht dus altijd een paar minuten voordat je besluit om meer hiervan toe te voegen. Anders eindig je misschien met een dikke gelei. 😉

Serveertip:
Serveer deze heerlijke ragout in bakjes gemaakt van het hartige deeg recept, of serveer het naast gebakken bloemkool- of broccolirijst, gekookte sperziebonen, of andere groente(n) naar keuze.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form