Van loondienst naar een eigen bedrijf
Sinds 3 jaar ben ik volledig werkzaam in en aan Xandra’s keto kitchen, een geweldige baan! Maar ik heb uiteraard voor die tijd ook andere banen gehad. Vandaag vertel ik jullie meer over mijn favoriete vorige baan, waar ik gewerkt heb tot ik besloot om niet meer voor een werkgever te werken en mij volledig te willen focussen op mijn eigen bedrijf.
Mijn geweldige baan was als burger bij de politie. Ik ben daar begonnen als medewerker van het Meldpunt 144, dit is een meldpunt tegen dierenleed. Voor alles omtrent dierenwelzijn kun je daarbij terecht. Waarbij ik als centralist de inschatting maakte wat er eventueel aan situaties m.b.t. dierenwelzijn gedaan kon worden. Denk hierbij aan;
– Meldingen opmaken voor de inspecteurs van de dierenpolitie, NVWA en de Dierenbescherming
– Doorverbinden met de dierenambulance
– Doorverbinden met de noodhulp van de politie of de brandweer
– Doorverbinden met de regiopolitie
– Advies geven aan bezorgde omstanders of aan diereigenaren die niet goed wisten wat ze met bepaalde situaties aan moesten
Het was een baan die mij ontzettend veel voldoening gaf en waar ik ook echt een passie voor had. Vanaf kinds af aan ben ik namelijk al een ware dierenliefhebber. Ook was het heel divers, moet je goed op de hoogte zijn van de wet- en regelgeving omtrent dierenwelzijn, moet je goede basiskennis hebben over de meest voorkomende diersoorten, goed situaties in kunnen schatten en de ernst van situaties in kunnen schatten en moet je goed kunnen communiceren met melders en hulpdiensten.
De eerste 3 jaar heb ik volledig op Meldpunt 144 gewerkt. Daarna ben ik daarnaast ook centralist geworden bij de 112 alarmcentrale (binnen dezelfde afdeling) en ben ik daarna ook vertrouwenspersoon geweest voor collega’s politie breed. Wat een ontzettend mooie ervaringen en werkzaamheden waren die 3 functies bij elkaar!
Ik was daarnaast al op een laag pitje begonnen met mijn eigen bedrijf, maar het idee was om dat puur uit hobby ernaast te blijven doen. Tot ik helaas een nekhernia kreeg. Ik heb ongeveer een jaar in de ziektewet gelopen, waarvan een deel op herintegratiebasis was. Maar omdat het werk vereist dat je met minimaal 3 beeldschermen, 2 toetsenborden en 2 muizen moet werken en 8 uur per dag achter een bureau zat kon mijn lijf dat niet meer aan…In plaats van dat de nekklachten minder werden, werden ze alleen maar erger. Het was tijd om de realiteit onder ogen te zien. De baan waar ik zo veel passie voor had, was geen optie meer voor mij. Ik stond toen op een keerpunt. Ik kon een andere baan binnen politie proberen, met werkzaamheden die minder belastend waren voor mijn lijf, of ik kon heel wat anders gaan doen.
Dankzij een goed gesprek met mijn broer Louis heb ik besloten om afscheid te nemen van mijn baan en om in het diepe te springen. Om mij volledig te gaan focussen op Xandra’s Keto Kitchen. Het was enorm spannend om te gaan doen, want zo groot of bekend was mijn bedrijfje nog helemaal niet. Maar, ik had genoeg spaargeld om mijzelf een jaar lang volledig financieel te kunnen onderhouden. Dus ik besloot om het een jaar de kans te geven, om te kijken wat ik van het bedrijf kon maken. Bezig zijn met ketogene voeding was namelijk ook echt een passie van mij, waar ik zo graag meer tijd aan wilde besteden om ook andere mensen te kunnen laten ervaren hoe geweldig deze levensstijl is. Als het mij niet was gelukt om in dat jaar het bedrijf beter op de kaart te zetten kon ik tenslotte altijd weer een baan in loondienst zoeken.
Toen het jaar bijna voorbij was zat er al een mooie groei in het bedrijf. Maar nog lang niet voldoende om er een fulltime salaris uit te halen. Ik besloot dus om op zoek te gaan naar weer een baan in loondienst, maar wel het liefst een baan waar ik mijn werkzaamheden voor Xandra’s Keto Kitchen ook kon blijven doen, want dit was zo gaaf, dat wilde ik echt niet opgeven. Toen kwam mijn broer Louis met een voorstel waar ik nog steeds zo dankbaar voor ben en wat mij ook nog steeds emotioneel gezien raakt. Hij had namelijk inmiddels zelf ervaren wat ketogeen eten met je lichaam doet, waardoor hij vond dat ik dit werk echt niet op een lager pitje mocht zetten. Dus hij stelde voor om extra projecten met zijn baan op te gaan pakken, waardoor hij mij financieel kon onderhouden en ik niet in loondienst hoefde te gaan. WAUW!
Inmiddels 3 jaar later (op het moment van schrijven) is het echt heel gaaf om te zien hoe het bedrijf gegroeid is en wat we allemaal hebben opgebouwd. Ik heb hierbij veel hulp van de geweldige toppers in het Xandra’s Keto Kitchen team, want zonder hun was het bedrijf echt niet wat het nu is!
Met alle kosten die bij een eigen bedrijf komen kijken ben ik nog steeds niet zo ver dat ik volledig financieel onafhankelijk ben (denk alleen al aan de hoge bedragen wat het kost voor het laten drukken van kookboeken), maar daar gaan we zeker wel komen in de toekomst, daar ben ik van overtuigd. En ik ben en blijf zo ontzettend dankbaar voor Louis, de allerbeste grote broer die iemand zich maar kan wensen en mijn allerbeste maatje, die dit allemaal mogelijk maakt!❤️
En ik ben ontzettend dankbaar voor alle mensen in mijn leven die mij vanaf het begin gesteund hebben, voor de trouwe fans die mij motiveren om het bedrijf alles te geven en die hun enthousiasme delen met anderen. Zonder hun (en dus ook jullie) allemaal zou mijn leven er zo anders uitzien. Ontzettend bedankt!