Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 8 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Chocolade-kokos ganachetaartje
Chocolade ganache is een romige chocoladesubstantie. Het is fluweelzacht en past perfect bij taarten, muffins of cup cakes. Heb je ooit een stukje taart gegeten waarbij je bij elke hap even wegdroomt? Dat is precies het effect wat dit zalige Keto chocolade-kokos ganachetaartje op mij heeft. Het is maar goed dat hij zo enorm vullend is, anders was deze echt in één keer op gegaan, zonder te delen 😜
De ingrediënten
Voor 8 porties
Voor de bodem
- 20 gram kokosmeel
- 55 gram amandelmeel
- 20 gram geraspte kokos
- 20 gram kokosolie (gesmolten)
- 20 gram Steviala Maple syrup
- een beetje extra kokosolie (om de taartvorm in te vetten)
Voor de ganache
- 200 ml volvette, ongezoete kokosmelk
- 75 gram (ketoproof) chocolade
- ½ tl vanille
- een heel klein snufje zout
Ter garnering
- 15 gram kokosvlokken (licht geroosterd)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier en vet de randen in met een beetje kokosolie.
Meng eerst alle droge ingrediënten voor de bodem goed door elkaar, voeg nu de kokosolie en de Steviala Maple syrup toe en kneed met de hand, tot alles goed vermengd is. Verdeel het deeg over de taartvorm (de bodem en de randen) en druk dit stevig aan.
Bak de bodem in het midden van de oven voor 10-15 minuten, tot de randjes mooi goudbruin kleuren. Haal de vorm uit de oven en laat de bodem goed afkoelen.
Breek de chocolade in stukjes en verwarm de kokosmelk in een steelpannetje. Voeg de stukjes chocolade, de vanille en het zout toe aan de kokosmelk en blijf dit langzaam roeren, tot de chocolade volledig is gesmolten en goed is vermengd met de kokosmelk.
Giet het chocolademengsel op de taartbodem en verdeel de kokosvlokken er overheen. Laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Noot: het lijkt heel weinig, 8 puntjes uit zo’n klein taartje, maar hij is echt enorm vullend.
Bewaar de taart in de koelkast, of in porties in de vriezer. Indien je het in de vriezer bewaart, kun je de taart het beste per portie in een goed afgesloten bakje in de vriezer doen en voor gebruik langzaam laten ontdooien in de koelkast.