Bovenstaande voedingswaarde is per cakeje, berekend op 12 cakejes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Chocolade-mintcakes
Pure verwennerij creëer je met deze chocolade-mintcakes!
De frisheid van de munt en de zaligheid van de chocolade, gecombineerd met het romige mondgevoel van de kokosolie en de zoete finish. Simpelweg perfect om even helemaal tot rust te komen en intens te genieten met een kopje koffie of een beker thee. Echt een genietmomentje voor jezelf!
Munt en chocolade is echt een geweldige combi, het frisse van de munt en het zoete en volle van de chocolade vullen elkaar namelijk perfect aan. Combineer dat met het romige wat de tussenlaag van deze chocolade-mintcakes creëert en je weet echt niet wat je overkomt!
De ingrediënten
Voor 12 stuks
Voor de bodems
-
- 65 gram amandelmeel
- 45 gram erythritol korrelvorm
- ¼ tl bakpoeder
- een snufje zout
- 2 eieren (maat M/L)
- ½ tl vanille
- 25 gram roomboter (gesmolten)
- 50 gram roomkaas
- 5 gram cacaopoeder
Voor de tussenlaag
- 80 gram solide (harde) kokosolie
- 30 gram erythritol poedersuiker
- 25 ml vloeibare, ongezoete slagroom
- ½ tl muntextract
Voor de romige bovenlaag
- 100 gram (ketoproof) chocolade
- 85 gram vloeibare, ongezoete slagroom
- 15 gram roomboter
- ¼ tl muntextract
De bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en zet 12 (siliconen) muffinvormpjes klaar.
Het begint natuurlijk met het maken van de bodems
Doe alle droge ingrediënten voor de bodem in een kom en meng dit goed door elkaar.
Meng in een andere kom of hoge maatbeker alle natte ingrediënten voor de bodem door elkaar, met behulp van een elektrische mixer.
Voeg nu de droge ingrediënten toe aan de natte ingrediënten en meng tot een egaal beslag. Verdeel het beslag over de 12 muffinvormpjes en plaats voor 10 minuten in het midden van de oven. Haal de bodems uit de oven en laat deze iets afkoelen, terwijl je de tussenlaag maakt.
Tijd voor de tussenlaag
Doe alle ingrediënten voor de tussenlaag in een hittebestendige kom en smelt dit, al roerend, au bain-marie. Zorg dat alle ingrediënten goed met elkaar vermengd zijn, verdeel het mengsel vervolgens over de bodems. Plaats de vormpjes vervolgens, voor minimaal 1 uur, in de vriezer, zodat
de tussenlaag goed uit kan harden.
De finishing touch, namelijk de bovenste laag
Wanneer de tussenlaag goed hard is, smelt je de ingrediënten voor de bovenlaag (wederom au bainmarie). Zorg dat alles goed vermengd is, verdeel dit over de muffinvormpjes.
Plaats de vormpjes terug in de vriezer of in de koelkast, zodat ook de bovenste laag goed uit kan harden. Indien je de cakes in de vriezer bewaart, laat deze dan voor het eten ontdooien in de koelkast.