Danish butter cookies

  • Keto snoepen
  • 131 calorieën | 3,4 gram eiwit | 12,3 gram vet | 0,9 gram koolhydraten

Bovenstaande voedingswaarde is per koekje, berekend op 20 koekjes (met chocolade). De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.

Danish butter cookies, een leven zonder lekkernijen is verleden tijd!

Keto recepten voor een Keto dieet
Hmmmmmm, Koekjes!!!
Veel mensen missen krokante lekkernijen bij een ketogeen levensstijl.
Met dit geweldige Danish butter cookies recept, is dat verleden tijd!
Dit worden heerlijke brosse koekjes, die zo lekker zijn dat het haast gevaarlijk is om ze in huis te hebben! 😜

Danish butter cookies komen, zoals de naam het al verklapt, oorspronkelijk uit Denemarken. In Denemarken staan ze ook wel bekend als butter biscuits of Danish biscuits. Het zijn heerlijke brosse en luchtige koekjes, met een romige smaak, door de hoeveelheid roomboter wat erin verwerkt wordt. Hoe geweldig is het, dat hier nu ook een keto variant op de maken is?! Simpelweg fantastisch!

Keto recepten voor een Keto dieet

De ingrediënten

Voor 20 koekjes

  • 230 gram amandelmeel
  • 155 gram erythritol korrelvorm
  • 110 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 ei (maat L)
  • 1 tl vanille
  • ¼ tl zout
  • optioneel: gesmolten (ketoproof) chocolade,
    om de koekjes in te dopen

 

De bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier (of met een bakmat).

Gebruik een keukenmachine om alles goed met elkaar te mengen. Doe het amandelmeel, zout en de erythritol in de keukenmachine en meng de ingrediënten door elkaar met de pulsstand.

Snijd de boter in stukjes en doe die erbij, pulseer tot je een kruimelige substantie hebt. Voeg vervolgens het ei en de vanille toe en meng tot het samenklontert tot een bal.

Doe het beslag in een spuitzak en zet er een leuk geribbeld spuitmondje op. Maak er vormpjes naar keuze van op de bakplaat. Houd wel wat ruimte over tussen de koekjes in, zodat het deeg wat kan uitlopen.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de koekjes 18-20 minuten, tot de randjes net bruin beginnen te kleuren, de koekjes zijn dan nog zacht.

Geen zorgen, met de volgende stappen gaan ze echt geweldig bros worden!
Haal de bakplaat uit de oven en zet de oven uit. Wacht ongeveer 15 minuten, zet de bakplaat vervolgens terug in het midden van de oven en laat 15 -20 minuten in de nog warme oven staan. Haal de koekjes weer uit de oven en verplaats de koekjes naar een rooster, laat de koekjes hier volledig afkoelen.

Wanneer de koekjes volledig zijn afgekoeld, kun je ze indien gewenst, in de gesmolten chocolade dippen en eventueel bestrooien met andere toppings naar keuze.

Bewaar de koekjes op kamertemperatuur of in de koelkast. Je kunt de koekjes ook invriezen, ze worden dan alleen wel iets minder knapperig, maar nog steeds zullen ze zalig zijn.

WIL JE MEER HEERLIJKE KETO RECEPTEN IN HUIS?

MAILBOX-SURPRISE

✔ 10 keto recepten direct na aanmelding
✔ een keto mini cursus
✔ een jaar lang iedere week een nieuw recept van de week
Meld je snel gratis aan via het onderstaande formulier!

Subscription Form