Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 12 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Espresso cheesecake, gewoon wauw!
Koffie en taart is een combinatie die zeer geliefd is.
Dus hoe geweldig is het als je deze twee kunt combineren in één gerecht, namelijk met deze espresso cheesecake wauw! Als jij een echte koffie liefhebber bent, dan gaat deze zalige espresso cheesecake gegarandeerd goed in de smaak vallen! En het mooie aan dit recept is, dat het volledig keto is. Schuldvrij genieten van zowel taart als koffie, wat wil een mens nog meer?
De ingrediënten
Voor 12 porties
Voor de bodem
- 75 gram roomboter (gesmolten)
- 225 gram amandelmeel
- 3 el cacaopoeder
- 75 gram erythritol korrelvorm
Voor de cheesecakelaag
- 450 gram roomkaas (op kamertemperatuur)
- 2 eieren (maat L)
- 117 gram erythritol korrelvorm
- 2 tl instant espressopoeder
- 1 tl vanille
Ter garnering
- wat extra cacaopoeder (om te bestrooien)
De bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier. Zorg dat de randen van het bakpapier iets over de randen van de vorm heen hangen.
Meng alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar en verdeel dit over de vorm en druk de bodem goed aan. Plaats in het midden van de oven voor 8 minuten. Laat de bodem daarna goed afkoelen.
Als de bodem goed is afgekoeld, meng je alle ingrediënten voor de vulling goed door elkaar. Verdeel het mengsel over de afgekoelde bodem. Plaats de vorm in het midden van de oven, voor 25 minuten.
Laat de cheesecake goed afkoelen, plaats deze vervolgens, voor minimaal één uur (maar liever wat langer), in de koelkast, om verder op te stijven.
Snijd de cheesecake in de gewenste maat stukken en bestrooi de taart met wat cacaopoeder.
Bewaar de taart in de koelkast, of in porties in de vriezer. Indien je het in de vriezer bewaart, kun je de taart het beste per portie in een goed afgesloten bakje in de vriezer doen en voor gebruik langzaam laten ontdooien in de koelkast.