Bovenstaande voedingswaarde is per portie, berekend op 8 porties. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Fatbomb chocolate cheesecake, echt een succes!
Met dit Fatbomb chocolate cheesecake recept zal je bij iedere hap gegarandeerd weg zwijmelen! Laat je verrassen door deze heerlijke taart, waarbij je echt volledig keto en schuldvrij kunt genieten.
De ingrediënten
Voor 8 porties
Voor de bodem
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram roomboter
- 7 gram erythritol korrelvorm
Voor de cheesecakelaag
- 60 gram mascarpone
- 100 gram roomkaas
- 15 ml vloeibare, ongezoete slagroom
- een heel klein snufje zout
- ¼ tl vanille
- 1 el erythritol poedersuiker
- 100 gram (ketoproof) chocolade naar keuze
Voor de finishing touch
- 40 ml vloeibare, ongezoete slagroom
- 6 gram kokosolie
- 30 gram (ketoproof) chocolade naar keuze
- een heel klein snufje zout
De bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een kleine springvorm (12 cm) met bakpapier. Vet de randen heel licht in.
Begin met het maken van de bodem
Terwijl de oven voorverwarmt doe je alle ingrediënten voor de bodem in een kom. Kneed alle ingrediënten met de hand goed door elkaar en verdeel het deeg over de springvorm. Druk de bodem goed aan. Plaats de vorm voor ca. 20 minuten in het midden van de oven, tot de bodem mooi goudbruin begint te kleuren. Haal de vorm uit de oven en laat de bodem volledig afkoelen.
Is de bodem goed afgekoeld? Dan is het tijd voor de tussenlaag!
Smelt de chocolade samen met de slagroom au bain-marie. Zodra de chocolade goed gesmolten is, zet je het vuur uit. Laat de chocolade iets afkoelen, terwijl je de rest van de vulling bereidt. Meng met een garde alle overige ingrediënten voor de vulling door elkaar. Voeg de nu iets afgekoelde chocolade toe en meng dit goed door.
Verdeel het mengsel over de afgekoelde bodem en plaats voor minimaal 2 uur in de
koelkast, om op te stijven.
De finishing touch, de bovenlaag:
Smelt (nadat de taart 2 uur in de koelkast heeft gestaan), al roerend in een pannetje (op laag vuur) alle ingrediënten voor de bovenste laag. Wanneer de chocolade goed gesmolten is, zet je het vuur uit. Zorg dat alles goed vermengd is en verdeel het mengsel over het taartje. Zet de taart voor minimaal 1 uur terug in de koelkast, zodat de bovenste laag ook goed uit kan harden.
Bewaar de taart in de koelkast, of in porties in de vriezer. Indien je het in de vriezer bewaart, kun je de taart het beste per portie in een goed afgesloten bakje in de vriezer doen en voor gebruik langzaam laten ontdooien in de koelkast.