Bovenstaande voedingswaarde is per rolletje, berekend op 25 rolletjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Kaneelrolletjes
Hmmmmmmmm, de geur van verwarmde kaneel in je huis, daarvan wordt je direct warm van binnen! Wees gewaarschuwd… Deze volledig keto kaneelrolletjes zijn echt verslavend lekker!
Kaneel is echt een geweldig product! Niet alleen vanwege de heerlijke smaak, maar ook door de gezondheidsvoordelen die kaneel biedt. Los van de heerlijke gerechten die je ermee kunt maken, zoals deze verslavend lekkere kaneelrolletjes, is deze specerij dus ook nog eens goed voor je gezondheid. Kaneel is namelijk ontstekingsremmend, het doodt het schimmels en bacteriën en het is goed voor de spijsvertering. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van de goede eigenschappen van kaneel.
De ingrediënten
Voor 25 rolletjes
Voor het deeg
- 120 gram amandelmeel
- 30 gram kokosmeel
- 30 gram erythritol korrelvorm
- 1 tl xanthaangom
- een klein snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl vanille
- 50 gram roomboter(op kamertemperatuur)
- 5 ml appelazijn
- 50 ml ongezoete amandelmelk
Voor de vulling
- 60 gram roomboter (gesmolten)
- 45 gram erythritol bruine suiker
- 1 flinke el kaneel
Voor het bestrijken van het deeg
- 1 ei (maat M, geklutst)
De bereiding
Begin met het bereiden van het deeg. Meng eerst alle droge ingrediënten goed door elkaar, voeg nu de natte ingrediënten toe en kneed met de hand, tot een soepel maar stevig deeg.
Leg het deeg tussen 2 vellen bakpapier en rol met een deegroller uit tot een dunne lap, die de hele breedte en lengte van het bakpapier bekleedt. Snijd de randjes er af met een scherp mesje, zodat je mooie rechte randen hebt. Leg de restjes even aan de kant, daar kun je straks weer nieuwe stroken van maken. Snijd het uitgerolde deeg in smalle stroken, op de breedte van hoe dik jij de rolletjes wilt hebben (gewenste dikte).
Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en smeer hier de stroken mee in. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Rol de stroken voorzichtig op en leg de rolletjes, iets uit elkaar, plat op de bakplaat. Als de rolletjes toch iets te hoog zijn geworden, dan kun je de rolletjes door de helft snijden. Van de restjes deeg maak je weer nieuwe lappen en herhaal je de vorige stappen.
Zijn alle rolletjes klaar?
Bestrijk de rolletjes dan met het geklutste ei.
Vervolgens plaats je de bakplaat in het midden van de oven en bak de kaneelrolletjes voor 13 minuten. Na 13 minuten dek je de rolletjes af met aluminiumfolie en bak ze nog 12 minuten (25 minuten oventijd in totaal dus).
Laat de kaneelrolletjes afkoelen op de bakplaat of op een rooster.
Bewaar de rolletjes in de koelkast, op kamertemperatuur, of in porties in de vriezer.