Bovenstaande voedingswaarde is per ijsje, berekend op 5 grote ijsjes. De voedingswaarde die per gerecht is aangegeven, is enkel een indicatie. Aangezien het per merk/product dat je gebruikt enorm kan verschillen wat de voedingswaarde is, heeft dit veel invloed op de voedingswaarde van een compleet gerecht. Ook eet iedereen andere hoeveelheden, daarom is het altijd het beste, om op basis van de ingrediënten die jij zelf gebruikt en de grootte van de portie die jij eet, zelf te berekenen waar de voedingswaarde op uitkomt. Weet je niet hoe je dat zelf kunt berekenen? Je leest het hier.
Slagroomijsjes met framboos en chocolade
Framboos, chocolade en room zijn echt een geweldige combinatie! De smaken vullen elkaar perfect aan, waardoor je een heerlijk romig, maar fris ijsje hebt, afgetopt met een vleugje chocolade, yummy!!
Los van de fantastische smaak, zijn deze ijsjes ook nog eens ontzettend simpel om te maken. Met deze volledig keto slagroomijsjes met framboos en chocolade heb je dus echt geen enkel excuus meer, om je in de zomer te laten verleiden met ongezonde ijsjes!
De ingrediënten
Voor 5 grote ijsjes
- 120 gram diepvries frambozen
- 1 ½ el erythritol poedersuiker
- 200 ml vloeibare ongezoete slagroom
- ½ tl vanille
- 55 gram mascarpone
- ¼ tl xanthaangom
- ongeveer 80 gram (ketoproof) chocolade
- optioneel: cacaopoeder
De bereiding
Klop de slagroom samen met de erythritol op, tot deze bijna (maar net niet helemaal) stijf is. Voeg de mascarpone, de vanille en de xanthaangom toe en meng goed door.
Doe de bevroren frambozen in de blender en maal tot fijne korreltjes.
Bepaal hoe jij de vulling wilt hebben
Er zijn meerdere opties, zoals:
– De frambozen er doorheen gepureerd, zodat je frambozenijs hebt.
– Vanille ijs met stukjes framboos (spatel de korreltjes framboos door het slagroommengsel heen)
– Chocolade ijs met stukjes framboos (voeg dan nu het cacaopoeder toe aan het
slagroommengsel en meng goed door, spatel de korreltjes framboos er doorheen).
Verdeel het slagroommengsel over de vormpjes naar keuze en plaats in de vriezer. Wanneer het mengsel goed bevroren is, smelt je de chocolade au bain-marie en haal je de ijsjes uit de vormpjes.
Verdeel, met behulp van een lepel, de gesmolten chocolade over de ijsjes en plaats ze nog even terug in de vriezer, door de warme chocolade wordt het ijs namelijk weer wat zachter.
Tip: laat de ijsjes 5 tot 10 minuten op kamertemperatuur komen, voordat je je tanden erin zet. Dan is de structuur van het ijs namelijk op z’n best.